
از آنجایی که شریان حیاتی یک سازمان مخصوصاً سازمان های بزرگ که به ارائه خدمات مشغول نیز می باشند، نیروی انسانی آن است. لذا پرداختن و معرفی پرسنل آن جهت بهتر شناساندن سازمان مخصوصاً هتل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در این مقاله ما سعی برآن داریم که مشاغل موجود در هتل که به حفظ و پویایی صنعت هتلداری کمک بسزایی می کند را خدمتتون معرفی نماییم.
” برای بهتر دیده شده مطالب ما را با دیگران به اشتراک بگذارید”

سرآشپز chef:
یکی از قسمت های مهم در هتل که در درآمدزایی واحد پذیرایی هتل (رستوران و تالار) تأثیر بسزایی دارد، بخش آشپزخانه می باشد که دارای مشاغل مختلفی نیز می باشد که مهم ترین آن آشپز می باشد. سر آشپز به فردی که مسئولیت پخت و پز غذاهای رستوران را دارد و همچنین مدیریت واحد آشپزخانه هتل را نیز برعهده دارد.
انواع آشپز در هتل شامل:
-
آشپز سس Sous Chef
-
آشپز سالاد Salad Chef
-
آشپز غذای دریایی See food Chef
-
آشپز غذای گوشتی Beef food Chef
-
آشپز دسر و شیرینی Desert & Pastry Chef

دیگر وظایف سر آشپز می تواند:
- دریافت سفارش روزانه غذا از رستوران و تالار در هتل؛
- نظارت بر تهیه غذای با کیفیت برای میهمانان و پرسنل در هتل؛
- ارائه سفارش مواد اولیه برای تهیه غذاهای رستوران و تالار به انبار مرکزی در هتل؛
- کمک به مدیر رستوران و سرپرست پذیرایی و تشریفات در تهیه منو فصلی برای رستوران در هتل ؛
- رعایت حفظ امنیت و آرامش در طول ساعت کاری خود در هتل؛
- هوشیار بودن نسبت به اتفاقات پیرامون در هتل؛
- آموزش پرسنل تازه کار آشپزخانه در هتل؛
- همکاری مداوم با سایر واحدهای موجود (شامل: خانه داری، خدمات میهمان، لباسشویی، غذا و نوشیدنی و غیره) جهت فروش اتاق ها و خدمات در هتل؛

خصوصایت اصلی سر آشپز شامل:
- برخوردار بودن از سلامتی کامل جسمی، روحی و روانی در طول انجام وظایف خود
- تیزبین بودن پرسنل واحد فرانت آفیس مخصوصاً متصدی پذیرش که در برخورد مستقیم چهره به چهره با کلیه مهمانان مقیم هتل در طول ساعات کاری؛
- مسلط بودن کامل به طبخ انواع غذاهای بین المللی؛
- حفظ ظاهر آراسته و تمیز بودن لباس فرم، استفاده از خوشبو کننده مناسب در طول ساعات کاری خود؛
- با حوصله بودن و برخوردار بودن از دانش عمومی در هنگام پاسخگویی به سؤالات پرسنل آشپزخانه توسط سرآشپز؛
- داشتن حفظ آرامش روحی و روانی و توانایی تصمیم گیری مناسب در تحلیل مشکلات و بهبود شرایط سخت کاری؛
- برخوردار بودن از وجدان کاری و علاقه مندی به کار در طول زمان کاری؛
- داشتن اطلاعات عمومی قوی در هنگام پاسخگویی به سؤالات متعدد پرسنل در آشپزخانه؛
- برخوردار بودن از قدرت تصمیمگیری در هنگام انجام دادن وظایف خود؛

برایمان بنویسید که شما چه خصوصیات و شرایطی را درباره سرآشپز لازم و ضروری می دانید؟
صادق ثقفی اصل
کارشناس ارشد برنامه ریزی جغرافیای روستایی/کالبدی فضایی
دانش آموخته دانشگاه دولتی خوارزمی البرز
فعال صنعت گردشگری و هتلداری
مدرس مدیریت هتلداری، مدیریت گردشگری