assesment_eva_monitoring

درک ارزیابی، ارزشیابی، پایش(نظارت) و گزارش نویسی و تفاوت آنان با یکدیگر:
مقدمه: در علوم مدیریت سازمان ها برای رسیدن به مرحله رشد و ماندگاری خود می بایست نسبت به شناخت چهار مفهوم ارزیابی، ارزشیابی، پایش(نظارت) و گزارش نویسی جهت اجرای اهداف خود آشنایی کامل داشته باشند. فایل ارسالی به زبان لاتین است لذا به تمام مدیران و سرپرستان واحدها در سازمان ها و ادارات پیشنهاد می گردد که مطالعه نمایند. در زیر ما به طور خلاصه به درک مفاهیم ارزیابی، ارزشیابی، پایش(نظارت) و گزارش نویسی پرداخته ایم:
- ارزیابی Assessment: ارزیابی به مجموعه اقداماتی که جهت آنالیز نمودن اطلاعاتی که حاصل از فعالیت انجام شده به دست ما رسیده است. تعریف دیگری که می توان از ارزیابی ارائه داد. ارزیابی را می توان به معنای مونتاژ نمودن، خلاصه نمودن، سازماندهی کردن، تفسیر اطلاعات، ارائه احتمالات، برقرار نمودن رابطه بین فعالیت صورت گرفته با نتایج بدست آمده از طریق دانش خروجی(اطلاعات) بدست آمده نیز تعریف نمود.
نکته بسیار مهم: در هنگام ارزیابی یک طرح ما در حقیقت به شکل کلی طرح یا برنامه و بررسی آن پس از تغییر وضعیت موجود به وضعیت مطلوب می پردازیم.
- ارزشیابی Evaluation: ارزشیابی را می توان نظام واقعگرایانه از که اطلاعات بدست آمده که در فعالیت بررسی نمودن ارزیابی از اعتبار، شکل، مناسب بودن، کارایی و قابل استفاده بودن در یک پروژه یا برنامه موردنظر می باشد. یعنی ارزشیابی شکل کلی فعالیت بررسی در ارزیابی می باشد که مواردی نظیر شکل کلی، معتبر بودن، کارایی داشتن و قابل استفاده بودن پروژه یا برنامه ای که اجرا شده است می باشد. برای درک بهتر مفهوم ارزشابی می توان مثال زیر را آورد:
- پایش Monitoring: مانیتورینگ یا پایش یا نظارت را می توان مجموعه اقداماتی و بررسی های دانست که در طول روند اجرای برنامه موردنظر مانند رسیدگی به شکایات افراد و ایجاد استانداردهای لازم برای بهبود وضعیت اجرای برنامه دانست.
- گزارش نویسی Reporting: شکلی از فرم اطلاعات بدست آمده که از صفر تا صد یک طرح یا برنامه شامل: ارائه طرح، قبول و اجرای طرح و در نهایت نتیجه نهایی طرح صورت گرفته می باشد. در گزارش نویسی می بایست جزئیات اجرای طرح یا برنامه صورت گرفته هم آورده شود تا خواننده با خواندن آن بفهمد که طرح یا برنامه مورد نظر تا چه میزان با موفقیت روبه رو بوده است.