صنعت گردشگری پس از صنعت نفت و خودرو به عنوان سومین صنعت از لحاظ درآمدزایی و گردش مالی در دنیا شناخته می شود. از این رو گردشگری با رشدی خیره کننده در سراسر جهان روبرو شده و کشورهای مختلف را بر آن داشته است تا برای کسب درآمد از طریق این صنعت به اجرای برنامه هایی از جمله گسترش و ایجاد تورهای متنوع برای جذب گردشگر بپردازند.
طبق آمار اخیر سازمان جهانی گردشگری، صنعت گردشگری در جهان تا سال ۲۰۲۰ میلادی با رشد و رونق چشمگیری روبرو خواهد شد تا جایی که شاید این صنعت بتواند به لحاظ درآمد زایی در رقابت با صنعت نفت قرار گیرد.
توجه کشورها به صنعت گردشگری و درک آنها از اهمیت این صنعت برای درآمد زایی، اینک بسیاری از کشورها را به ایجاد پایه ها و الزام های این صنعت سوق داده است؛ به گونه ای که بسیاری از دولت ها ایجاد و رونق جاذبه های گردشگری و فراهم آوردن امکانات رفاهی برای گردشگران را در دستور کار خود قرار داده اند.
در این میان هتلداری یکی از صنایعی است که رشدیافتگی آن به موجب فراهم سازی آسایش و رفاه برای گردشگران می تواند به رونق صنعت گردشگری کمک کند.
امروزه صنعتی شدن، زندگی شهری و شرایط سخت کاری بیش از پیش بر اهمیت سفرهای تفریحی برای مردم در سراسر جهان افزوده است؛ بی شک در این شرایط، گردشگران به دنبال به دست آوردن حداکثر آسایش، امکانات رفاهی و بهترین وضعیت اسکان در سفر خود هستند.
به همین جهت ایجاد زیر ساخت های اسکان مناسب گردشگران و ایجاد شرایط مطلوب یکی از الزام های جذب گردشگر در هر کشور است. به بیان دیگر افزایش شمار گردشگران ورودی در گرو تامین تسهیل ها، ایجاد شرایط لازم برای اقامت و پذیرایی مطلوب و شایسته است؛ از این رو بی جهت نیست که سرمایه داران و سرمایه گذاران در کشورهای پیشرفته ی دنیا به صنعت ساخت، تجهیز و اداره ی هتل توجه ویژه ای دارند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در منابع مطالعاتی رشته ی هتل داری، هتل یک واژه ی فرانسوی است و کاربرد نخستین آن برای مشخص کردن ساکنان ثروتمند پاریس بود. این موضوع بار مفهومی واژه ی هتل را که بیانگر لوکس بودن این واژه است، نشان می دهد. در گذشته بیشتر سفرها بین شهری بود و به دلیل بعد مسافت، مسافرت از یک کشور به کشوری دیگر کمتر انجام می شد و به همین دلیل هتل به شکل نوین آن وجود نداشت. اما می توان مهمانسراها یا اقامت گاه ها را مادر هتل های امروزی دنیا دانست. این اقامت گاه ها در بیشتر شهرها وجود داشت و خدمات اسکان و در نهایت غذای مسافران را تامین می کرد.
منبع: سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران
تاریخ انتشار مقاله در سایت: جمعه۱فروردین۱۳۹۲