
از آنجایی که شریان حیاتی یک سازمان مخصوصاً سازمان های بزرگ که به ارائه خدمات مشغول نیز می باشند، نیروی انسانی آن است. لذا پرداختن و معرفی پرسنل آن جهت بهتر شناساندن سازمان مخصوصاً هتل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در این مقاله ما سعی برآن داریم که مشاغل موجود در هتل که به حفظ و پویایی صنعت هتلداری کمک بسزایی می کند را خدمتتون معرفی نماییم.
” برای بهتر دیده شده مطالب ما را با دیگران به اشتراک بگذارید”

انباردار
warehouse keeper:
به طور کلی انبار از بخش های مهم و حساس در مجموعه عای خدماتی نظیر هتل، بیمارستان، رستوران، کافی شاپ و غیره می باشد که امروزه از اهمیت خاصی نیز برخوردار است. علت این امر تأمین کلیه مواد اولیه و مورد نیاز این واحدها از طریق انبار صورت می گیرد. لذا انباردار از مهم ترین مشاغل موجود در چارت سازمانی مؤسسات خدماتی صورت می باشد. همچنین می توان گفت که هرچه قدر انباردار حرفه ای و آموزش دیده باشد در صرفه جویی اقتصادی بسیار زیاد مجموعه ی خدماتی موردنظر (هتل و رستوران و غیره) بشدت می تواند مؤثر بوده. زیرا که باعث ایجاد نظم و ترتیب در ارائه مواد اولیه به دیگر بخش های مجموعه می شود.
دیگر وظایف انباردار می تواند:
- نظارت بر انبار شدن کلیه مواد اولیه خشک و تر با توجه ویژگی های آن در انبار ؛
- آموزش انبارداران تازه کار و نظارت بر فعالیت پرسنل انبار؛
- ارائه گزارشات ورود و خروج مواد اولیه و کالاهای موجود در انبار به مدیر رستوران، مدیر غذا و نوشیدنی و مدیر هتل؛
- انجام فرآیند انبارگردانی به صورت دوره ای (هفتگی، ماهانه) در انبار؛
- ارائه مواد اولیه غذایی به واحد آشپزخانه هتل با توجه سفارش کتبی سرآشپز کارگاه آشپزی هتل؛
- جلوگیری از ورود و خروج افراد متفرقه به جز (مدیر رستوران، مدیر غذا و نوشیدنی و مدیر هتل)؛
- هوشیار بودن نسبت به اتفاقات پیرامون در انبار؛
- گزارش موارد مشکوک به واحد مدیریت غذا و نوشیدنی در هتل؛
- همکاری مداوم با سایر واحدهای موجود در هتل(شامل:غذا و نوشیدنی، خانه داری، آشپزخانه، لباسشویی و غیره ) جهت فروش اقلام نوشیدنی و غذا در رستوران؛

خصوصایت اصلی انباردار شامل:
- امانت داری و درستکار بودن؛
- برخوردار بودن از سلامتی کامل جسمی، روحی و روانی در طول انجام وظایف خود؛
- آشنایی کامل با علم انبارداری و دپو کردن مواد اولیه؛
- حفظ ظاهر آراسته و تمیز بودن لباس فرم، استفاده از خوشبو کننده مناسب در طول ساعات کاری خود؛
- با حوصله بودن و برخوردار بودن از دانش عمومی در هنگام پاسخگویی به سؤالات پرسنل توسط انباردار؛
- آشنایی با نرم افزارهای انبارداری؛
- برخوردار بودن از وجدان کاری و علاقه مندی به کار در طول زمان کاری؛
- برخوردار بودن از قدرت تصمیمگیری در هنگام انجام دادن وظایف خود؛

برایمان بنویسید که شما چه خصوصیات و شرایطی را درباره انباردار لازم و ضروری می دانید؟
صادق ثقفی اصل
کارشناس ارشد برنامه ریزی جغرافیای روستایی/کالبدی فضایی
دانش آموخته دانشگاه دولتی خوارزمی البرز
فعال صنعت گردشگری و هتلداری
مدرس مدیریت هتلداری، مدیریت گردشگری